Saturday, December 3, 2011

mari memasak telur separuh masak masak lah kau


semalam (sabtu ) kami laki bini bangun awalblogger-emoticon.blogspot.com.tujuannye nak ke pasar.pak inchik lapar la pulak bila bangun awalblogger-emoticon.blogspot.com.so bercadang nak buat telur separuh masak la untuk dia.boleh la cube gune egg boiler yang aku beli tahun lepasblogger-emoticon.blogspot.com.hahaha.baru nak guna kau.nak diikutkan,sepatutnye mesti semua orang tau la kan nak masak telur separuh masak nih (aku google,ramai jugak failed)blogger-emoticon.blogspot.com.

first trial aku masukkan 2biji telur.sambil tu aku panaskan air.dah panas air aku tuangkan atas telur tadi.failed:face24:.sebab air dalam kettle xberbunyi lagi aku xsabo nak letak.pak inchik pecahkan telur first trial sebijik macam telur mentah.buang..blogger-emoticon.blogspot.com

second trial aku masukkan lagi 2biji telur.dah menjerit kettle aku masukkan air.aku tutup egg boiler terebut.pak inchik ajak pegi pasar.30minit lepas tu kami balik.pak inchik nak makan telur.aku nebes.bila pak inchik pecahkan jadi telur rebus da..failed.sebab orang masak telur separuh masak 5-6minit je.kami pegi bantai tinggalkan 30minit:face38:.pak inchik makan dengan muka terpaksablogger-emoticon.blogspot.com.

pak inchik xpuas ati.dia kate dari semalam die nak makan telur separuh masak.hari ni xdapat macam rase bersin xjadiblogger-emoticon.blogspot.com.jadi pak inchik geram die buat sendiri.mane tak bengang.kicap and lada sulah semua dah beli.third trial pak inchik yang buat.aku dok tepi bace surat khabarblogger-emoticon.blogspot.com.takut xjadi lagiblogger-emoticon.blogspot.com.haha.kering je air dalam egg boiler tu,pak inchik cepat2 pecahkan.berjaya!!!blogger-emoticon.blogspot.com

gembira lah hati pak inchik.sekian.blogger-emoticon.blogspot.com




ni la rupe egg boiler tersebut.aku punye warna pink.aku beli rm 7.50 kalau xsilap.beli kat kampung aku.dulu aku gune bahagian bawah je.nak cairkan coklat buat pop cakes senang.


khasiat telur separuh masak (maaf aku xmakan.khasiat untuk mereka yang makan)blogger-emoticon.blogspot.com

Selain harga yang murah, mudah diperoleh dan rasanya yang enak, telur diakui padat dengan nutrisi yang diperlukan oleh badan.

Terdapat beberapa sebab pakar-pakar berpandangan bahawa manfaat telur adalah lebih banyak berbanding kandungan kolesterolnya.

Telur kaya dengan vitamin dan mineral.Telur juga kaya sumber yang kaya dengan vitamin K.Vitamin K adalah nutrisi penting untuk membekukan darah.

1 comment:

  1. Banyak khasiat telur separuh masak. Egg boiler tu sejak zaman berzaman design tak berubah-rubah.

    ReplyDelete